| Regisztráció | Tensi katalógusok | Telefonos ügyfélszolgálat: +36 1 345-1505

Vízum ügyintézés, információk                                    mail Kérje ajánlatunkat!

 
Emirátusok:

Vízummentesség magyar állampolgároknak  az Emirátusokba

Az Egyesült Arab Emírségek Külügyminisztériuma bejelentette, hogy előzetes vízumigénylés nélkül, normál útlevéllel rendelkező, 13 európai uniós tagország állampolgárai is beléphetnek az Emirátusok területére. Az Emírségek kormányának döntése alapján a vízumszabályok enyhítése március 22-i hatállyal lép életbe.

Örömünkre szolgál a bejelentés, miszerint a 13 uniós ország között szerepel Magyarország is, így utasaink a jövőben könnyebben és kényelmesebben juthatnak el velünk Dubaiba, ezáltal mentesülnek a sokszor bonyolultnak ítélt vízumigénylési folyamat alól.

Magyarország mellett további érintett országok: Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Litvánia, Lettország, Észtország, Málta, Ciprus, Horvátország, Románia és Bulgária. A döntés értelmében március 22-től mind a 28 EU tagország állampolgárai beléphetnek az Egyesült Arab Emírségekbe vízum előzetes igénylése nélkül.

Az vízummentességről szóló döntés várhatóan erősíteni fogja a politikai és gazdasági kapcsolatokat az Egyesült Arab Emírségek és az Európai Unió között, továbbá fokozhatja a kétoldalú kereskedelmet és a kölcsönös beruházásokat, illetve a turizmust is élénkíteni fogja mindkét irányba. A szállodák idegenforgalmi adót vezetnek be, amelynek mértéke a szállodák kategóriája alapján kerül megállapításra. Az összeget a helyszínen kell fizetni érkezéskor.
 
5*-os szálloda esetében 20 AED (kb. 4 EUR)/ szoba / éj
 
4*-os szálloda esetében 15 AED (kb. 3 EUR)/ szoba / éj
 
2-3*-os szálloda esetében 10 AED (kb. 2 EUR)/ szoba / éj

"2014. március 22-től magyar állampolgárok a beutazás napjától legalább 6 hónapig érvényes magánútlevéllel előzetesen beszerzett vízum nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségekbe. A belépéskor díjmentesen kiállított vízum 30 napos tartózkodást tesz lehetővé, ami egy alkalommal további 30 nappal meghosszabbítható (a meghosszabbítást a lejárat előtt, személyesen lehet kérvényezni az idegenrendészeti hatóság (General Directorate of Residence and Foreigners' Affairs), dubai vagy abu dhabi ügyfélszolgálatán."

Forrás:
http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?egyesult-arab-emirsegek

 

 

 
Indonézia / Bali: Beutazási szabályok: Magyar állampolgárok - kizáró idegenrendészeti ok hiányában - megérkezéskor vízumjogosultak (visa on arrival). 2010. február 1-től már csak 30 napig érvényes vízumot állítanak ki, melynek díja 25 USD. A vízum kiállításának, és így a beutazásnak is, alapfeltétele az ország elhagyását követően még legalább 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább 1 teljesen üres oldal van.

Kambodzsa: A beutazáshoz a magyar állampolgároknak vízumra van szükségük, amelyet vagy előzetesen valamelyik kambodzsai külképviseleten, vagy a Phnom Penh-i és a Siem Reap-i nemzetközi reptereken és egyes, a turisták által gyakran használt szárazföldi nemzetközi határátkelőhelyen a vízumnyomtatvány kitöltésével lehet beszerezni, 2 db fénykép szükséges. Az útlevél ellenőrzés és a beléptetési eljárás egységes, a nemzetközi normáknak megfelelő. A hatóságok a beléptető pecséten engedélyezett időtartamon felüli túltartózkodást pénzbüntetéssel sújtják Ez jelenleg  (2007.dec.) napi USD 5,- + az elmulasztott vízumhosszabbítás költsége. Elutazáskor a Phnom Penh-i és Siem Reap-i nemzetközi repülőtereken személyenként USD 25,- repülőtéri adó (belföldi járatoknál USD 13,- ) fizetendő, amelyet a repülőjegy ára nem tartalmaz. 

Kína: Magyar állampolgárok vízum birtokában utazhatnak Kínába, mely alól kivételt jelent Hongkong, ahol magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak. A vízumigényléshez szükséges a legalább 6 hónapig érvényes útlevél, 1 színes fénykép, valamint a kitöltött és aláírt vízumkérőlap. A vízumügyintézés ára 12 000 Ft/fő, ideje 1 hét. 

Kuba:  A belépéshez vízum vagy turista kártya szükséges. Irodánkban állítjuk ki. Ára: 10 000.-Ft/fő
A vízumigényléshez szükséges: útlevélben szereplő pontos név, születési idő, útlevélszám.

Ománi Szultánság: Magyar állampolgárok vízum birtokában utazhatnak az Ománi Szultánságba, mely érkezéskor a repülőtéren szerezhető be. Költsége USD 53,-/fő. Gyermekek részére 50% kedvezmény csak akkor érvényesíthető, ha nem rendelkezik külön útlevéllel, és a szülők útlevelében szerepel.

Mauritius: A belépés elengedhetetlen feltétele, hogy a beutazók rendelkezzenek a visszautazási dátumhoz képest még 6 hónapig érvényes útlevéllel. 

Tajvan:
2008. november 1-től a magyar állampolgárok vízummentesen léphetnek Tajvan területére, amennyiben tervezett látogatásuk nem haladja meg a 30 napot. További feltétel, hogy a beutazók rendelkezzenek legalább hat hónapig érvényes útlevéllel, a visszautazásra szolgáló menetjeggyel és a tajvani tartózkodáshoz elegendő anyagi fedezettel, ezek meglétét határátlépéskor a tajvani hatóságok ellenőrizhetik. A vízummentes beutazásra biztosított 30 nap nem hosszabbítható, a 30 nap lejártát követően Tajvant el kell hagyni.
Tajvani vízumokkal kapcsolatos további kérdéseivel kérjük, forduljon a budapesti Tajpej Képviseleti Irodához (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3./II., Tel.:+36-1-266 2884) vagy tanulmányozza a tajvani külügyminisztérium honlapját.

2011 január 11-i hatállyal a TAJVANI ÚTLEVÉLLEL rendelkező utasok VÍZUMMENTESEK az EU/Schengen övezetben 90 napos tartózkodással.

Thaiföld

2011. aug. 11-től magyar állampolgár legfeljebb 30 napig turistaút céljából vízummentesen tartózkodhat Thaiföldön.
Minden más esetben vízum szükséges a belépéshez.

Vízumdíj: 
- 30 EUR (Egyszeri belépés) 
- 60 EUR (kétszeri belépés)

Ügyintézési díj: 5 000 Ft/fő  
Ügyintézési idő: A beadástól számított 3 munkanap 

Szükséges dokumentumok: 
- útlevél (a hazautazás időpontjához számított még  legalább 6 hónapos érvényesség kötelező) 
- 2 db színes fénykép 
- repülőjegy-foglalás 
- kitöltött vízumkérő lap 1 példányban (irodánkban beszerezhető) 

További információért keresse utazási tanácsadóinkat: 
Pikola Éva, Tóth Dorina, Kühtreiber László
Tel. (36-1) 345-1588, 345-1589 | E-mail: info@tensi.hu

 
Törökország:

Beutazási szabályok: Magyar állampolgárokra vonatkozó vízummentesség

2014/5881 számú Miniszteri Bizottság döntése értelmében, mely 2014.02.07-én 28906 számú Hivatalos Közlönyben jelent meg, 2014. február 9-ével életbe lépett a magán útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok Törökországba történő vízummentes belépése. A vízum nélküli beutazás szabályai a következők szerint történik.

 

1.       Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok turista céllal Törökországban, az első belépéstől számítva 180 napon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak vízummentesen.

2.       Munkavállalói , tanulmányi , tudományos kutatói és egyéb céllal történő utazások esetében továbbra is Külképviseleteinken előre kell igényelni a belépéshez szükséges feltételekhez kötött vízumot, tehát ezekben az esetekben a vízumkötelezettség fennáll.

2014. február 10. "

Az útlevélnek továbbra is a hazautazást követően még hat hónapig érvényesnek kell lennie.


Vietnám: Magyar állampolgárok csak valamelyik vietnami külképviseleten előzetesen beszerzett vízummal léphetnek be az országba. A vietnami külképviseletek általában egyszeri beutazást lehetővé tévő 30 napra szóló turista vagy üzleti vízumot állítanak ki. A vízum érvényességi idejére különösen figyelni kell. A reptereken, illetve a szárazföldi határátkelőhelyeken nincs lehetőség a vízum felvételére.A vízumkérelem benyújtásakor és annak átvételekor fordítsanak figyelmet arra, hogy a vízum a kért tartózkodási időre szóljon, mert annak meghosszabbítása Vietnamban nehézségekbe ütközik. A vízumkérelem elbírálása általában 5 munkanapot vesz igénybe.A vízum iránti kérelem benyújtásakor az alábbi okmányokat kell csatolni:
  • 2 db kitöltött vízumkérő lap
  • 2 db fénykép
  • útlevél (érvényessége legalább a beutazás napjától számított további hat hónapig tartson)
  • a vietnami beutazás okát, célját igazoló okirat (ha van).

mail Kérje ajánlatunkat!

 

 

Akciós utazási ajánlatok

USA Keleti-part körutazás egy kis kanadai kitérővel

2017. szeptember 27-október 8. Előfoglalási kedvezmény: 3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft/fő

 

 

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft/fő

 

[ tovább ]
Pihenés Tioman trópusi szigetén szingapúri látogatással

2017. július 2-14.
 


 

 

[ tovább ]
Hahó, a tenger!

Őszi szünet a Földközi-tengeren

7 éjszakás nyugat-mediterrán hajóút már 409 €-tól/fő + ill.

[ tovább ]