| Regisztráció | Tensi katalógusok | Telefonos ügyfélszolgálat: +36 1 345-1505

Útlevél- és vízuminformációk                             mail Kérje ajánlatunkat!

Útlevél – a hajótársaságok általános előírása a hazaérkezést követő 6 hónapig érvényes útlevél megléte.

Az európai hajótársaságok és a Royal Caribbean Cruise Line magyar állampolgárok esetében tehetnek erre vonatkozó engedményeket olyan Európán belüli útvonalaknál, ahol a célországok előírása ezeket megengedi, de a többi amerikai hajótársaság európai hajóutaknál is ragaszkodik az útlevéllel való hajózáshoz és az előírt érvényesség meglétéhez.

Útlevél nélkül - érvényes személyi igazolvánnyal - ez idő szerint az Európai Unió tagállamaiba (régi és új típusú személyi igazolvánnyal), Montenegróba (új típusú, kártya formátumú személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel vízummentesen lehet beutazni. Ideiglenes személyi igazolvánnyal nem lehet átlépni a montenegrói határt. Személyi igazolvánnyal történő beutazás esetén a tartózkodás időtartama nem haladhatja meg a 30 napot, útlevéllel történő beutazás esetén a 90 napot.) valamint Svájcba (csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal) lehet utazni.

Tájékozódjon a hajóúton érintett országok budapesti nagykövetségein az útlevél érvényességére vonatkozó ottani követelmények felől! Szükség esetén előzetesen szerezzen be vízumot! Számos országba csak vízummal lehet belépni. Hajóutak esetében az útlevél érvényességére és a vízumra vonatkozó szabályok eltérhetnek az általános szabályoktól.

Nem áll módunkban semmilyen felelősséget vállalni, ha nem engedik fel valamelyik hajójáratra, ha nem engedik be valamelyik országba, ha bármilyen nehézsége támad, vagy bármilyen költsége merül fel amiatt, hogy nincs megfelelő útlevele és/vagy nem rendelkezik az előírt úti okmánnyal vagy vízummal.
Kizárólag az utas felelőssége, hogy beszerezzen minden szükséges úti okmányt - pl. útlevél, vízum, oltási papírok, családi okmányok -, és szükség esetén bemutassa azt.

Bizonyos kikötői hatóságok esetenként fényképes igazoló okmányt kérhetnek, amikor Ön leszáll a hajóról. Feltétlenül javasoljuk, hogy útlevele mellett útlevele fénymásolatát is vigye magával és a fénymásolatot mindig tartsa magánál, ha a hajóról leszáll.
Bizonyos esetekben a hajótársaság a fedélzeten biztosítja a vízumügyintézést felár ellenében. Ilyen esetekben kérheti, hogy útlevélkép is legyen az utasoknál.
 

Vízum – az alább felsorolt vízuminformációk tengeri hajóúton résztvevő magyar állampolgárokra vonatkozóan érvényesek.

Amerikai Egyesült Államok – új, bordó útlevéllel rendelkező utasoknak nem szükséges vízum. Ebben az esetben is szükséges az ún. ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) belépési engedély, amely az USA kormányának honlapján működtetett internetes kérvény útján igényelhető. A régi, kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is kell vízum.
Ausztrália és Új-Zéland – útvonaltól függően egyszeri vagy többszöri belépésre jogosító ausztrál vízum szükséges. A vízum díjmentes, az ausztrál kormány honlapján működtetett internetes kérvény útján igénylehető.
Egyiptom – csak az Egyiptomból induló és oda érkező hajóutak esetében szükséges vízum. A vízum előzetesen vagy Egyiptom határátkelőhelyein, így a repülőtereken is beszerezhető.
India – útvonaltól függően egyszeres vagy kétszeres vízum szükséges. A vízumot az Indiai Nagykövetségen lehet kiváltani, az ügyintézési idő általában 4 munkanap. A vízum irodánkban is megrendelhető.
Kambodzsa - a vízumot a hajótársaság a fedélzeten intézi, díját az utas számlájára terhelik.
Kanada - 2015. augusztus 1-jén bevezették az elektronikus utazási engedélyt (Electronic Travel Authorisation / Autorisation de voyage électronique, röviden eTA). Az 5 évig vagy az útlevél lejártáig érvényes engedélyt az interneten lehet 7 kanadai dolláros díj ellenében igényelni. A beutazási engedély 2016. március 15-től lesz kötelező és a vízummentes beutazás feltétele, ennek hiányában a Kanadába induló repülőjáratra történő beszállítást a légitársaság meg fogja tagadni.
Kína – útvonaltól függően egyszeres vagy kétszeres vízum szükséges. A vízumot a Kínai Nagykövetségen lehet kiváltani, az ügyintézési idő általában 1 hét. A vízum irodánkban is megrendelhető. Hongkongba magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak.
Oroszország – csak akkor szükséges vízum, ha az utasok önállóan, és nem a hajótársaság által szervezett kirándulások keretében kívánnak megismerkedni az adott kikötési pont nevezetességeivel. Minden esetben a hajótársasággal való egyeztetés szükséges.
Thaiföld –2011. augusztus 11-től magyar állampolgárok turista célú beutazás esetén mentesülnek a vízumkötelezettség alól és max. 30 napig vízum nélkül tartózkodhatnak a Thaiföldi Királyság területén. 30 napnál hosszabb idejű vagy nem turisztikai célú utazás esetén továbbra is vízum szükséges! Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban.
Vietnam – a vízumot a hajótársaság a fedélzeten intézi, díját az utas számlájára terhelik. Amennyiben az utas nem a hajótársaság szervezésében vesz részt földi programon, vagy további napokat tölt az országban, egyéni vízumra van szükség.
 

Az aktuális vízumköltségekről és az ügyintézés módjáról érdeklődjön irodánkban!
 

 

mail Kérje ajánlatunkat!

Akciós utazási ajánlatok

USA Keleti-part körutazás egy kis kanadai kitérővel

2017. szeptember 27-október 8. Előfoglalási kedvezmény: 3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft/fő

 

 

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft/fő

 

[ tovább ]
Pihenés Tioman trópusi szigetén szingapúri látogatással

2017. július 2-14.
Előfoglalási kedvezmény: 2 hónappal indulás előtt: 10 000 Ft/fő


 

 

[ tovább ]
Hahó, a tenger!

Nagy fjordtúra & Spitzbergák

14 éjszakás hajóút már 809 €-tól/fő + ill.

[ tovább ]