| Regisztráció | Tensi katalógusok | Telefonos ügyfélszolgálat: +36 1 345-1505

 

A kapitány hídról jelentjük                                                 mail Kérje ajánlatunkat!

 

A Norwegian Cruise Line új óceánjárót építtet alaszkai útvonalak hajózására

 

 

 

A Norwegian Cruise Line bejelentette, hogy 2018-ban új, kifejezetten Alaszkára „szabott” hajóval bővíti flottáját.

 

A Norwegian Bliss, a Norwegian Cruise Line 3. Breakaway Plus osztályú óceánjárója 2018 nyarától Seattle kikötőjéből indul majd alapvetően alaszkai körútjaira. A hajótestet borító illusztrációt, melyet a tengeri emlősök védelmére fókuszáló környezetvédő, Wyland tervezett, e hónap folyamán tárják majd a nagyközönség elé.  

 

A Norwegian Bliss lesz a Norwegian első olyan hajója, amely a sok zöldje miatt „smaragdvárosnak” nevezett Seattle-ben debütál és újfent új vizekre evezve, Alaszka világába vezeti be a hajótársaság vendégeit. Az új óceánjáró a Norwegian-hajók szokásos jegyeit és szolgáltatásait vonultatja majd fel, annyi különbséggel, hogy azok kifejezetten Alaszka világához, alaszkai élményekhez lesznek igazítva.    

 

 

Andy Stuart, a Norwegian Cruise Line elnök-vezérigazgatója a következőt nyilatkozta: „A Norwegian volt az első hajótársaság, amely 2000-ben hajóutakat indított Alaszkába Seattle-ből startolva, ezért helyénvaló, hogy legújabb hajónkat, a Norwegian Bliss-t egyenesen ebbe a lenyűgöző világba vezényeljük. Alaszka egyike legnépszerűbb desztinációinknak, és külön öröm számunkra, hogy a hajótársaságok közül elsőként kínálhatjuk fel a lehetőséget az utazóközönségnek arra, hogy e fantasztikus régiót egy vadonatúj, a legmodernebb technológiát képviselő és kifejezetten Alaszkára tervezett hajóval fedezzék fel, amely elsőként a maga nemében Seattle városában debütál.”       

 

A 167.800 bruttó tonnás Norwegian Bliss az Alaszkában közlekedő legnagyobb nyaralóhajó lesz, összesen 4.000 vendégférőhellyel. Az óceánjáró Németországban, a MEYER WERFT gyárában épül majd, átadását 2018 tavaszára tervezik.

 

Az óceán átszelését és a Panama-csatornán való átkelést követően a nyugati partvonal mentén északnak tart majd az új hajó és a nyári szezon kezdetére érkezik Seattle-be, ahonnan heti rendszerességgel, a 66-os mólóról történő szombati indulásokkal hétnapos hajóutakat tesz majd Alaszkába, alkalmat nyújtva vendégeinek arra, hogy első osztályú kényelemben fedezzék fel Amerika utolsó határvidékét, s közben élvezzék a Norwegian Cruise Line világszerte népszerű innovatív sajátosságait és jellegzetes fedélzeti szolgáltatásait. A Norwegian Bliss útja a lenyűgöző gleccservilág mellett Ketchikan, Juneau, Skagway és Victoria, valamint Brit Columbia kikötőállomásokat érinti majd.

 

 

Annak érdekében, hogy a Seattle-ből induló hajóút vendégeinek nyújtott élményt még magasabb szintre emelje, a Norwegian anyavállalata, a Norwegian Cruise Line Holdings 15 évre szóló megállapodást kötött a Seattle-i Kikötővel, melynek keretében a két fél együttesen mintegy 30 millió USD-t ruház majd be a 66-os móló infrastruktúrájának fejlesztésébe. A tervek szerint a check-in területét pl. kb. 300%-kal megnövelve mintegy 14.000 nm2-re terjesztik ki, új VIP-társalgót építenek, kilátással az Elliott-öbölre, a vendégek egyszerű és kényelmes beszállását elősegítendő pedig két új beszállóhidat helyeznek üzembe, hogy az alaszkai kaland az indulásakor is hibátlan legyen.     

 

A Norwegian Bliss hajóútjai 2017 januárjától lesznek foglalhatók. 

 

2016. október 17.

 

 

 

   

 

A SILVERSEA MEGHIRDETTE 2015-ÖS ÚTVONALAIT

 

71 izgalmas, új desztináció,
köztük az a távoli csendes-óceáni sziget, amely sokak véleménye szerint az első híres női pilóta, Amelia Earhart végső nyugvóhelye

 

Az ultraluxus színvonalat képviselő Silversea Cruises közzétette 2015 útvonalai teljes palettáját. A díjnyertes hajótársaság nyolc luxusjachtja 7 kontinenst érintve összesen 276 hajóutat és 700 desztinációt, ez utóbbin belül 71 vadonatúj célállomást kínál majd a 2015-ös esztendőben.

 

Új célállomások

A hajótársaság öt elegáns óceánjáróból álló klasszikus flottája 21 új kikötési pontot fog érinteni. A földközi- és fekete-tengeri régióban elsőként kerül föl a célállomások listájára a spanyolországi Huelva (San Antonio, Ibiza) és Alcúdia (Mallorca); a görögországi Rethymnon (Kréta) és Igoumenitsa; az olaszországi Santa Maria di Leuca; és a törökországi Amasra. Ázsiábanés a csendes-óceáni térségben az új kikötőállomások sorában szerepel a kínai Haikou; a Srí Lanka-i Hambantota; a malajziai Bintulu; a Fidzsi-szigeteki Savusavu; Lifou szigete, Új-Kaledónia; és a Fülöp-szigeteki Bohol, Boracay, Busuanga és Hundred szigete. Afrikában és az Indiai-óceán térségében először hajózik a Silversea Luandába, Angolába és a madagaszkári Mahajangába, az amerikai kontinensenpedig Norfolk (Virginia), Morehead City (North Carolina) és a jamaicai Falmouth lesznek vadonatúj célállomások.

 

   

 

Expedíciós hajóutak (50 új célállomással)

A Silver Discoverer Mikronéziába, Melanéziába, Polinéziába, az orosz Távol-Keletre, Délkelet-Ázsiába, Új-Zélandra és Ausztráliába látogat el, több tucat új desztinációt érintve, köztük a Phoenix-szigeti Védett Területet Kiribatiban, Nikumaroro szigetével, vagyis azzal a szigettel együtt, amelyre néhányan a híres női pilóta, Amelia Earhart végső nyughelyeként tekintenek.

 

Egyéves szünetet követően Afrika egzotikus nyugati partja újra bekerült a Silver Explorer állomásai sorába, olyan népszerű célállomások mellé, mint az Antarktisz, Dél- és Közép-Amerika, a Brit-szigetek, Észak-Kanada, Grönland és Norvégia északi része. A Silver Explorer izgalmas új desztinációi között szerepel a kongói egzotikus Pointe Noire, amely gyönyörű strandjairól híres, valamint Diosso Gorge látványos vörös sziklái.    

 

 A Silver Galapagos újra egész évben futó útvonalakat hajózik majd, a csodálatos Galápagos-szigetekre kínálva izgalmas expedíciókat. 

 

A klasszikus flotta programja:

 

Világ körüli hajóutak 2015-ben: ASilver Whisper január 5-én 115 napos – eposzi hosszúságú – útra indul, s öt kontinenst, 30 országot és 50 egyedi célállomást érintve megkerüli a Földet. Először a Csendes-óceán déli medencéjének idilli partjaira látogat el, majd elkalandozik Ausztráliába, Vietnamba, Thaiföldre, Szingapúrba, Malajziába, Srí Lankára, a Seychelles-szigetekre, Afrikába és a karibi régióba is, ahol végül Fort Lauderdale-ben zárja az útvonalát.

 

Ázsia, Afrika& India: A 2015-ös világ körüli kalandozást mintegy kiegészíti 21 további, Ázsia, Afrika és India legegzotikusabb tájait érintő hajóút, amelyek közül négy többnapos mianmari tartózkodást tartalmazó programmal várja az utazóközönséget (Silver Windés Silver Shadow). A Silver Shadow november 10-én induló és Szingapúrból Hongkongba tartó útjának pedig egy sor olyan állomása lesz, amely először szerepel a Silversea desztinációs palettáján, köztük a malajziai Bintulu és a Fülöp-szigeteki Bohol, Boracay, Busuanga, valamint Thousand szigete.      

Ausztrália, Új-Zéland & a Csendes-óceán déli része: ASilver Whisper2015-ös világ körüli útja mellett a Silver Spirit 64 napos, „Déli Kereszt” elnevezésű útvonala is glóbuszunk e mesés csücskébe kalauzolja el utasait. E 64 napos „Grand Voyage„ körutazás Los Angelesből startol január 22-én, és a következő kikötőállomásokat érinti: Marquesas-szigetek, Francia Polinézia, Cook-szigetek, Új-Zéland,  Ausztrália, Új-Kaledónia, Vanuatu, Fidzsi-szigetek, Szamoa, Kiribati és Hawaii.

 

Földközi-tenger, Észak-Európa & Baltikum: Az áprilistól novemberig terjedő időszakban több mint 80 különböző hajóutat kínál majd e régiókban a Silversea. A mindhárom térséget felölelő európai program kiemelt elemei:

 

  • A Silver Spirit 5512-es hajóútja (Voyage 5512) Barcelonából indul és Rómában fejeződik be, programja tartalmaz egy éjszakai tartózkodást Cannes-ban, mégpedig május 20-án, a híres filmfesztivál ideje alatt, továbbá egy éjszakát Monte-Carlóban, május 23-án, a Grand Prix ideje alatt.

 

  • A Silver Wind 2519-es hajóútján (Voyage 2519) Velencében horgonyoz majd a hajó július 18-án és 19-én, amikor a város évente megrendezésre kerülő fesztiválját, a Festa del Redentorét ünnepli regattaversennyel és látványos tűzijátékkal.

 

  • A Silver Cloud5 útvonalán (Voyage 1516, 1517, 1519, 1520 és1521) felhajózik a Temzén és London történelmi városnegyedének központjában vet horgonyt (a Temze-hajózására a nyaralóhajók többsége túl nagy mérete folytán nem képes).

 

  • A Silver Cloud17 napos hajóútja (Voyage 1518) Norvégia távoli csücskébe, az Északi-fokra, valamint az oroszországi Murmanszk és Arhangelszk városába kalauzolja el az utasokat.

 

Alaszka: A Silver Shadowújra elhajózik Alaszkába, hogy 18, többnyire 7 éjszakás hajóúton, Seward és Vancouver között közlekedve, felfedezze e különleges, vad világ természeti csodáit.  

 

Dél-Amerika: A Silver Shadowjanuár 7-én, Fort Lauderdale-ből indul el 62 napos dél-amerikai Grand Voyage körútjára. Programjának főbb elemei: átkelés a Panama-csatornán, 2 napos hajózás Chile fenséges fjordjain, 2 napos tartózkodás Rio de Janeiróban a karnevál ideje alatt, plusz egy-egy éjszaka Callao és Punta Arenas állomásokon.

Az Amazonas áll majd két másik dél-amerikai hajóút fókuszában, amelyek során a Silver Cloud (Voyage 1503) és a Silver Whisper (Voyage 4530) fölhajózik az ikonikus folyón és két éjszakára horgonyt vet Manausban.      

 

Karib térség & Közép-Amerika: A Silversea 2015-es programjában 27 olyan hajóút szerepel, amely a karib régió és Közép-Amerika homokos tengerpartjait és a lezser karibi életstílust kínálja tálcán vendégeinek. E 27 hajóút között több olyan is akad, amely 16-18 napos, Fort Lauderdale és Los Angeles, illetve San Francisco közötti útvonala során a Panama-csatornát is érinti, lesz továbbá négy, San Juanból induló kényelmes karibi körútja a Silver Cloudnak.    

 

Kanada & Amerika atlanti-óceáni partvonala: ASilver Shadow április 3-án egy vadonatúj útvonalat követő útra indul (Voyage 3507) Fort Lauderdale-ből, a következő kikötőállomások érintésével: Savannah, Charleston, Morehead City és Norfolk Amerika atlanti-óceáni partvonalán, plusz Bermuda és Nassau a karib régióban. A Silver Whisper pedig egy sor izgalmas, Kanada keleti partvidékét, valamint New Englandet felfedező útvonallal várja majd a vendégeket.

 

Transzóceáni útvonalak: Azok, akik szeretik a hosszú, pihentető napokat a tengeren, számos transzóceáni hajóút közül válogathatnak. A Silver Wind (Voyage 2533) például egy 17 napos, Rómából Fort Lauderdale-be tartó transzatlanti útvonalat kínál, a Silver Shadow pedig egy 14 napos hajóutat a Csendes-óceánon át, Seward és Tokió között (Voyage 3527).   

 

2013. október 22.

 

# # #

 

 

     

Hogyan kapnak nevet a nyaralóhajók?

Forrás: Fran Golden, Special to USA TODAY

 

A Norwegian Cruise Line versenyt hirdetett, arra kérve a Facebook-rajongókat, hogy válasszanak nevet leendő két hajója számára.

A Breakaway-Plus óceánjárók lehetséges nevei között a Norwegian Bliss, Discovery, Dreamaway, Escape, Journey, Muse, Passion, Sailaway, Treasure és a Triton szerepelnek. A hajónevek kiválasztása fajsúlyos ügy

2011-ben az USA TODAY olvasói segítettek nevet adni a Norwegian Breakaway és a Norwegian Getaway hajóknak (a Breakaway ez év elején debütált, a Getaway a jövő év elején várható). A norvég tisztviselők szerint a győztes nevek fejezték ki legjobban azt az alapelképzelést, miszerint a hajó által kínált nyaralóprogram lehetőséget nyújt a hétköznapi rutinból való kiszakadásra.
A nyaralóhajók történetével foglalkozó Peter Knego úgy véli, nem is olyan régen még kevésbé kreatív módon nevezték el az óceánjárókat. „Gyakran kaptak olyan nevet, amely vagy a nemzetiségüket, vagy az általuk érintett kikötővárosokat jelölte meg” – mondja Knego az Experience Cruise-nek. Következésképp volt United State, America, France és Antilles nevű hajó. 

Mielőtt a Cunard témát váltott és elkezdte brit királynők után elnevezni hajóit, óceánjárói római provinciákról kapták a nevüket – így aztán volt köztük például Mauretania, Caronia és Lusitania. 

A White Star „ic” végződésű neveket adott hajóinak – Titanic, Olympic és Georgic. Knego szerint az 1960-as években a nyaralóhajókat üzemeltető hajótársaságok meg akarták különböztetni magukat a gőzhajótársaságoktól, ezért vidám, tüzes hangzású hajóneveket választottak. Később a társaság neve is bekerült a hajónévbe, így az olyan nevek, mint a Festivale és Tropical lekerültek a palettáról, és lett helyettük Carnival Fantasy és Carnival Ecstasy.

Hasonlóképp, a Starward és Sunward után olyan nevek következtek, mint Norwegian Wind vagy Norwegian Star. „Úgy tűnik, bármi, ami egyszerű volt és vidám, megfelelt” – mondja Knego. 

Néhány kivételtől eltekintve – köztük például a Holland America Line azon gyakorlatától, hogy hagyományosan „dam”-ra végződő holland neveket használt – a nyaralóhajók neve az ékszertől kezdve a természeti elemekig és az iránytű jelölte irányokig mindenről szólhatott. Még a hajók által elérhetetlen helyeket jelölő nevek is akadtak, lásd Celebrity Galaxy, Mercury és Summit. A Carnival felhagyott az emóciókra utaló nevekkel (Sensation, Inspiration, Fascination), helyette határozottan militarista jellegű (Carnival Conquest, Liberty és Victory), illetve könnyed, relaxáló (Carnival Magic, Dream, Breeze) neveket választott. Néhány nevet több flotta is használt. Például mind a Carnivalnak, mind a Disney Cruise Line-nak van Dream, Magic és Fantasy nevű hajója. Amikor a Royal Caribbean 2008-ban nevet keresett a világ legnagyobb óceánjárói számára, amelyet végül Oasis of the Seas-re és Allure of the Seas-re kereszteltek, a hajótársaság előállt azzal az ötlettel, hogy versenyt hirdet – az USA Today olvasóink részvételével. A Royal Caribbean elnök-vezérigazgatója, Adam Goldstein akkor azt nyilatkozta, van némi félelme azzal kapcsolatban, hogy a nyilvánosságra bízza a hajóneveket, hiszen azokat hagyományosan a hajótársaság vezetői választják mindenféle, marketinget érintő konzultáció nyomán, ámde a verseny végül is segített a hajótársaságnak „másként, újszerűen gondolkodni”. 

 

2013. szeptember 30.

 

# # #

SILVERSEA “CSÚCSTALÁLKOZÓ” KORFU SZIGETÉNÉL- 2012. szeptember 27. 

2012. szeptember 27-én történelmi pillanatot élhetett át a Silversea Cruises, ugyanis 18 éves története folyamán első ízben fordult elő, hogy a hatcsillagos luxust képviselő hajótársaság három hajója – a Silver Cloud, Silver Wind és Silver Spirit – egyazon napon egyazon kikötőben vetett horgonyt. A három óceánjáró “csúcstalálkozójára” a zöldellő hegyeiről és fehérhomokos partjairól híres görög sziget, a gyönyörű Korfu partjainál került sor.

 

A Jón-tenger csillogó, kék vízében összefutó Silver Cloud, Silver Wind és Silver Spirit óceánjárók hajókürtjeik megszólaltatásával üdvözölték egymást a sziget bájos kikötője felé közeledve.   

 

Korfu (görögül: Kérkyra) a második legnagyobb Jón-sziget, gazdag történelmi múlttal és számos mítosszal. Nagy valószínűséggel ez volt Homérosz Odüsszeuszának utolsó állomása, amikor mesés kalandok során át hazafelé tartott szülőföldjére, Ithacára. Természetesen a jövőben a Silversea számára sem lesz közömbös a sziget: olyan kikötési pontként fog rá tekinteni, amely a társaság történetében fontos mérföldkövet képviselő eseménynek adott otthont.

 

A Silversea Cruises

A Silversea Cruises-t, melynek elnöki posztját Manfredi Lefebvre d'Ovidio tölti be, a luxus színvonalú tengerhajózás innovátoraként tartják számon – olyan hajótársaságként, amely a nagy óceánjárókon bevezetett szolgáltatásokkal fogadja a vendégeket intim hangulatú, kizárólag lakosztályos elhelyezést kínáló hajói, a Silver Cloud, Silver Wind, Silver Shadow, Silver Whisper és Silver Spirit fedélzetén. A társaság öt luxushajóján lezser eleganciával párosuló oldott atmoszféra uralkodik. A hamisítatlan expedíciós hajónak minősülő Silver Explorer pár évvel ezelőtti vízre bocsátásával a Silversea Cruises útvonalhálózata lefedi mind a hét kontinenst, és luxushajóútjai több mint 450 desztinációt érintenek a világ minden táján, a mediterrán régiótól kezdve a karibi szigetekig és a sarkvidékekig.

 

2012. október 2.

# # #

A Celebrity Cruises hajótársaság megszerezte a 2012-es olimpiai játékok közvetítési jogát...

...és hajói fedélzetéről "élőben" közvetít Londonból

 

A becslések szerint több mint 1 billió ember nézi majd a 2012-es olimpiai játékokat, melyeknek idén London lesz a házigazdája, és a Celebrity Cruises is fölkínálja a lehetőséget vendégeinek, hogy a modern luxus jegyében kialakított óceánjárói fedélzetén csatlakozzanak a nézősereg népes táborához.


A július 27-i megnyitó ünnepségtől kezdve az augusztus 12-i szertartásos záróünnepségig a hajótársaság műhold segítségével „élőben” közvetíti majd az úszást, műugrást, ritmikus sportgimnasztikát, evezést, kerékpározást, atlétikát és a kosárlabda-mérkőzéseket, valamint a 26 versenyszám főbb eseményeit bemutató napi összefoglalókat.
Az Észak-Amerikában közlekedő Celebrity-hajókon az eredetileg élőben közvetített eseményeket másodszor is leadják majd a nap egy olyan időszakában, amely kifejezetten alkalmas arra, hogy a képernyő elé ültesse a vendégeket.
 
A Celebrity Cruises utasai tökéletes kényelemben, elegáns kabinjukban vagy lakosztályukban, illetve hangulatos fedélzeti bárokban és társalgókban követhetik nyomon a sporteseményeket a hajótársaság minden óceánjáróján (egyedüli kivétel a Celebrity Xpedition, amely egész évben a galápagosi szigetvilágban közlekedik). A közvetítések helyszíne és időpontja minden nap föl lesz tüntetve a fedélzeti hírlevélben.

 

 

 

 

 

2012. május 29.

# # #


Jó hír a focirajongóknak és sok-sok akció a hajózni szerető vendégeknek!

ÉLŐBEN KÖZVETÍTIK A ROYAL CARIBBEAN ÉS CELEBRITY HAJÓKON A LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG MÉRKŐZÉSEIT


A hajózni szerető futballrajongók sem fognak lemaradni a nyári UEFA labdarúgó Európa-bajnokság 2012 egyetlen góljáról, büntetőrúgásáról sem, ha a Royal Caribbean International vagy a Celebrity Cruises hajóútjait választják, mert a két hajótársaság jogot szerzett arra, hogy 2012. június 8 – július 1. között élőben közvetítse a bajnokságot óceánjárói fedélzetén.

 

A csoportelődöntőktől a július 1-jei döntőig mind a 31 mérkőzés látható-nézhető lesz a Royal Caribbean International azon hajóin, amelyek a bajnokság ideje alatt Európában tartózkodnak.

A Celebrity Cruises Európában közlekedő óceánjárói a negyeddöntőktől kezdve közvetítik majd a meccseket.

 

A meccseket az alábbi hajók fedélzetén közvetítik:
Royal Caribbean International – Adventure of the Seas, Brilliance of the Seas, Grandeur of the Seas, Independence of the Seas, Jewel of the Seas, Liberty of the Seas, Mariner of the Seas, Navigator of the Seas, Serenade of the Seas, Splendour of the Seas ésVision of the Seas (ezeken a hajókon minden meccset élőben közvetítenek)

 

Celebrity Cruises – Celebrity Eclipse, Celebrity Constellation, Celebrity Equinox, Celebrity Silhouette és Celebrity Solstice (ezek a hajók csak a negyeddöntőktől közvetítik majd a bajnokságot).

 

2012. április 23.

 

 


Új családtag a horizonton - 5 tagúra bővül a népszerű Solstice család

2012 kora őszén kezdi meg szolgálatát a Celebrity Cruises új hajókölteménye, a Celebrity Reflection.

 

Megtervezésekor a Celebrity Cruises arra törekedett, hogy a jót még jobbá tegye. A család többi tagjánál 1 szinttel magasabb hajón minden olyan szolgáltatás és létesítmény megtalálható lesz, amely méltán tette kedveltté a Solstice családot a magyar hajózó közönség körében is. Az új szint lehetővé teszi, hogy a wellness-alapozású AquaClass kategóriát vadonatúj típusokkal bővítsék: 34 lakosztályt alakítanak ki, egyenként 23 m2-es belső térrel és 5 m2-es balkonnal. További lakosztálytípusok lesznek a 14. dekken található, 41+11 m2-es Signature lakosztályok, valamint a két hálószobás, Refelection Suite. Utóbbi egyediségét adja többek között a különleges, tengerre néző, a hajótesten túlnyúló fürdőszoba és a luxus színvonalú inasszolgálat.

 

Egyéb fejlesztésekre is sor kerül, pl. több férőhely lesz az éttermekben, több napozószék a fedélzeten, és a színházi ülőhelyek számát is megemelik.

 

2012. január 10.

 

 


 

Új hajó a Disney Cruise Line flottájában

2012. január 8-án vontatták ki a németországi Meyer Werf hajógyár építőcsarnokából a Disney Cruise Line legújabb büszkeségét, a Disney Fantasy-t. Néhány ultolsó simítás és egy sor tesztelés után hagyja el végleg a gyár kikötőjét és indul útnak február elején New York felé. Az idő nem éppen barátságos arrafelé az évnek ebben a szakában, így a hosszú transzatlanti út is alkalmat ad majd arra, hogy akár extrém időjárási helyzetben is kipróbálják a hajót.

 

A felhőkarcolók árnyékban parkoló hajó rövid ideig nyitott lesz a szakmai közönség számára, majd a keresztelő ünnepséget követően báziskikötőjébe, a floridai Port Canaveral-ba fog áttelepülni. Innen indul március végén 7 éjszakás kelet- és nyugat-karibi körutakra.

 

A Disney Fantasy az 1 évvel idősebb Disney Dream "ikertestvére", ugyanazok a kedvelt létesítmények és szolgáltatások megtalálhatók rajta: színes és fantáziadús gyerekprogramok több korosztály szerint, csak felnőttek számára látogatható helyszínek (spa, néhány étterem és bár, solarium), változatos családi programok, variálható étkezési lehetőségek.  

 

2012. január 9.

 

 


2011 és 2012 után 2014-ben is új hajó avatására kerül sor a Costánál!

A Costa Crociere S.p.A., Európa vezető hajótársasága bejelentette, hogy új hajó építésére szóló megrendelést írt alá a Fincantieri hajóépítő vállalattal, s hogy a megrendelt új Costa-hajó 132.500 regisztertonnájával, 4.928 fős utaskapacitásával minden idők legnagyobb olasz tengerjárója lesz. A Costa-flotta legújabb megahajója a Fincantieri margherai gyárában épül majd, és a tervek szerint 2014 októberében kerül sor az átadására.

 

A leendő óceánjáróról azt is tudni, hogy a Serena hajóosztályt fogja képviselni integrálva az utóbbi idők sikeres Costa-hajóinak legfőbb jegyeit.

Az új hajóra szóló megrendelés bejelentésére néhány nappal azt követően került sor, hogy megtörtént az ugyancsak Margherában épített, 2012 májusában szolgálatba álló - 114.500 regisztertonnás, 3.800 vendég befogadására alkalmas - Costa Fascinosa technikai vízrebocsátása.

 

“Az új megrendelés, mely immáron a 10. az elmúlt 10 esztendő alatt, nem csupán megszilárdítja társaságunk kapcsolatát a Fincantierivel, hanem a Costa Cruises európai vezető szerepét is reflektorfénybe állítja, demonstrálva ama képességét, hogy a nyaralóhajózás ágazatát irányítása alatt tartsa, s ily módon támogassa az olasz gazdaság fejlődését. Az innovatív hajóprojekt, annak szimbólumaként, hogy Itália lényegéből eredően képes kiváló produktumok létrehozására, legyen szó dizájnról, technológiáról vagy innovációról, az Olaszországban készült termékekről kialakult legjobb képet hivatott megszilárdítani” – nyilatkozta Pier Luigi Foschi, a Costa Crociere S.p.A. elnök-vezérigazgatója.

2000 óta a Costa Cruises összesen 10 hajót rendelt az olasz Fincantieri hajógyártól több mint 5 milliárd eurós beruházás keretében.

2011. augusztus 8.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Megújul a Costa Romantica!

2011. október végén három és fél hónapos szabadságra szárazdokkba vonul a Costa Romantica, hogy 2012 februárjában megfiatalodva, megszépülve, új névvel térjen vissza a Costa-flotta szolgálatába. Az átalakítási munkálatok eredményeként a Costa Romantica teljesen új arcot kap és a továbbiakban Costa neoRomantica néven folytatja pályafutását.

Az átfogó renováció keretében új fedélzeti létesítmények kialakítására és a Costa hajóutakat alapvetően forradalmasító, új szolgáltatások bevezetésére is sor kerül. Modern, kifinomult enteriőrök, elegáns külső jellemzi majd az egész hajót. A svéd Tillberg Design, amely az elmúlt 40 évben kb. 130 luxusjacht belső terét tervezte meg, és a londoni székhelyű, szállodák és wellness-központok belső kialakítására specializálódott vállalat, a Syntax kapott megbízást a Costa Romantica új enteriőrjeinek megálmodására.

 

A genovai szárazdokkban végzett felújítás alatt két új, összesen 111 új kabinnak otthont adó fél-fedélzeti szintet, továbbá 120 kabint és lakosztályt alakítanak ki. Az utaskapacitás ily módon 1.697 főről 1.800 főre nő, a kabinok száma pedig 678-ról 789-re emelkedik. Az átalakított hajó összesen kb. 56.000 bruttó regisztertonnát nyom majd.

Az új fedélzeti létesítmények között lesz majd egy borbár 100 különböző borfajtával és gazdag sajtkínálattal; egy kávézó, ahol a kávé mellett édességeket is kínálnak; egy show lounge táncparkettel; egy kabaré és egy night-club.

A szolgáltatások között szerepel majd a Samsara Spa is – egy 4200 nm2-es wellness részleg tornateremmel, tengervizes medencével, szaunával, törökfürdővel, kezelőszobákkal, 50 wellness-kabinnal és 6 wellness-lakosztállyal, valamint egy wellness-étteremmel.

Lesz továbbá egy klubétterem, ahol a különleges ízek kedvelői díjnyertes séfek menüiből válogathatnak.

Az átalakítás befejezését követően, 2012. február 20-tól, Savonából indulva 11 éjszakás körutakat tesz majd a Costa neoRomantica a Kanári-szigetekre, a 2012-es nyári szezonban pedig Észak-Európába települ át a hajó, ahol új útvonalakon kéthetes programokat kínál majd az utazóközönségnek.

 

 

(2011. augusztus 8.)

 


 

Már foglalhatók a Royal Caribbean és a Celebrity Cruises 2012/13-as útjai

A Royal Caribbean International és a Celebrity Cruises hajótársaságok közzétették 2012-es európai programjaikat. A hajóutak többsége már foglalható, érdemes böngészni a kínálatot.

ÚJDONSÁGOK:
- A közelebbi desztinációkat keresőknek jó hír, hogy mindkét társaság fókuszba helyezi Európát, minden eddiginél több hajójuk szeli majd az „Öreg kontinens” tengereit és általában is bővül útvonalhálózatuk
- A Földközi-tenger mellett több útvonal célozza meg az észak-európai térséget, először lesz a kínálatban pl. az Északi-fok és Izland
- Több indulási kikötő színesíti a palettát, a Celebrity-nél újdonságként jelennek meg a velencei indulású hajóutak
- 2012/13-as szezonban ismét foglalhatók lesznek távol-keleti hajóutak a Celebrity Cruises szervezésében

 

(2011. április 15.)

 
 

 

Királynők, ha találkoznak... 

                                                               

    

 

Nagy esemény szemtanúja lehetett New York néhány napja, 2011. január 13-án, amikor is a 171 éves Cunard hajótársaság 3 királynője, a Queen Mary 2, a Queen Victoria és a legfiatalabb tag, az alig 3 hónapos, Queen Elizabeth áthajózott a Manhattan-híd alatt, elúszott a Szabadságszobor mellett, hogy megtekintse a királyi találkozó tiszteletére szervezett 20 perces tűzijátékot.

 

A Cunard hajótársaság történetében másodszor fordul elő, hogy a flotta tagjai találkoznak egy amerikai kikötőben. Hasonló királyi összejövetelre 2008. januárjában került sor szintén New Yorkban, amikor a Queen Mary 2 és a Queen Victoria találkozott a Queen Elizabeth 2-vel, aki azóta „nyugdíjba vonult”.

 

(2011. január 19.)

 


 

Dreamworks mesefigurák a Royal Caribbean hajók fedélzetén

Kellemes időt tölthet családjával Shrek és barátainak, Madagascar tősgyökeres állatkerti lakóinak, Kung Fu Panda csapatának vagy az Így neveld a sárkányodat félelmetesen kedves szereplőinek társaságában.

Hogyan találkozhat kedvenceivel? Íme néhány ötlet:
- hangulatos parádékon vagy személyesen egy fotó erejéig
- vacsorák alkalmával vagy az Adventure Ocean gyerekprogramokon
- egy film erejéig a 3D-s moziban vagy akár a kabinban, családi körben
- színvonalas előadások keretében, csak az Allure of the Seas fedélzetén: Így neveld a sárkányod jég show, Madagascar vízi show

Hol talákozhat kedvenceivel?

ALLURE OF THE SEAS
, 2010. december 1-től. Útvonalak és indulási dátumok:

Nyugat-karib I. 7 éj
Nyugat-karib II. 7 éj

Kelet-karib I. 7 éj


OASIS OF THE SEAS, 2011. február 26-tól. Útvonalak és indulási dátumok:
Nyugat-karib I. 7 éj
Kelet-karib I. 7 éj

LIBERTY OF THE SEAS, 2011. január 30-tól. Útvonalak és indulási dátumok:
Nyugat-karib II. 7 éj
Kelet-karib II. 7 /8 éj
Földközi-tenger nyugati medencéje 2011. 7 éj 

FREEDOM OF THE SEAS, 2011. március 27-től. Útvonalak és indulási dátumok:
Nyugat-karib I. 7 éj
Kelet-karib I. 7 éj

(2010. október 10.)

 


 
                                            

Costa Favolosa – új hajó a láthatáron!     

2011 nyarán mutatkozik be a Costa-flotta legújabb hajója, a Costa Favolosa. Neve alapján (olaszul a favola tündérmesét jelent), és a fedélzetére megálmodott nagyszerű újítások alapján már most úgy beszélnek róla, mint egy mesebeli, varázslatos kastélyról, amely ámulatba ejti és elbűvöli lakóit, ahol napjaink tündérmeséi elevenednek meg 21. századi hercegek és hercegnők részvételével, és ahol a legapróbb részletek is királyi eleganciát tükröznek. No és persze, talán mondanunk sem kell, a Costa Favolosa tervezői a mesebeli, varázslatos környezetet a csúcstechnológiára épülő szórakozás és a kényelmi szolgáltatások valódi tárházával ötvözik. 
  
A velencei kikötő 2011 júliusában többször is ünnepi díszbe öltözik majd, hiszen nem is egy, de két hajóavató is útja is lesz a mesés új hajónak. Az első egy 3 napos mini-hajóút, a Costa Favolosa július 4-én indul Velencéből, felkeresi Dubrovnikot, majd Koper felé veszi az irányt. Ezt követi majd az ún. nagy hajóavató, amely július 7-én indul Velencéből: a 10 napos utazás állomásai Bari, Korfu, Haifa, Izmir és Dubrovnik lesznek. Az avatási ceremóniákat követően a Földközi-tenger új királynője a magyar utasok körében is kedvelt Öt tenger vándora elnevezésű hétéjszakás útvonalat járja a nyári-őszi szezonban.
 
Legyen Ön is a mesebeli kastély-hajó első utasai között!
(2010. október 1.)

 


 

                 

Újdonság a Holland America Line hajótársaságnál

A Holland America Line legújabb hajója, az ms Nieuw Amsterdam 2010 júliusában indult első útjára, és a hajótársaság máris újabb érdekességgel szolgál utasai számára.

Bemutatjuk a hajótársaság új típusú, úgynevezett ’Lanai’ kabinjait, melyek a sétáló, ’Lower Promenade’ névre keresztelt fedélzeten helyezkednek el. A kabinok tolóajtaja közvetlenül a sétáló fedélzetre nyílik, ahol saját nyugágyak állnak rendelkezésre. 

A ’Lanai’ kabinok ajtajának speciális tükör bevonata gondoskodik a kabinban tartózkodók privát atmoszférájának megőrzéséről. Jelenleg az ms Veendam és ms Rotterdam hajókon találhatók a kizárólag kétágyas, 19 m2-es ’Lanai’ típusú kabinok, melyek számos különleges kiegészítővel és extra szolgáltatással várják utasaikat. A jövőben az ms Statendam, ms Maasdam, ms Ryndam hajókon is foglalható lesz ez a kabinkategória.


(2010. szeptember 30.)

 

Akciós utazási ajánlatok

USA Keleti-part körutazás egy kis kanadai kitérővel

2017. szeptember 27-október 8. Előfoglalási kedvezmény: 3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft/fő

 

 

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 35 000 Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 17 500 Ft/fő

 

[ tovább ]
Pihenés Tioman trópusi szigetén szingapúri látogatással

2017. július 2-14.
 


 

 

[ tovább ]
Hahó, a tenger!

Őszi szünet a Földközi-tengeren

7 éjszakás nyugat-mediterrán hajóút már 409 €-tól/fő + ill.

[ tovább ]